Alva-yhtiöt Oy on mukana vauhdittamassa kotimaisen uusiutuvan energian tuotantoa tukien samalla ympäristöystävällisempää ja kestävämpää tulevaisuutta. Alvan osaomistama Suomen Hyötytuuli Oy on aloittanut tuotannon Oosinselän tuulipuistossa Satakunnassa ja Alajoki-Peuralinnan tuulipuistossa Pohjanmaalla. Puistojen yhteenlaskettu teho on noin 185 megawattia ja vuosituotanto noin 500 000 megawattituntia, joka vastaa noin 25 000 kotitalouden vuotuista sähkönkulutusta.

Porin ja Eurajoen kuntien alueelle rakennettu Oosinselän tuulipuisto koostuu viidestätoista voimalasta, joiden kokonaisteho on noin 90 megawattia ja arvioitu vuosituotanto noin 250 000 megawattituntia. Oosinselän tuulipuiston rakentaminen alkoi vuonna 2022.

Perhon ja Kyyjärven kunnissa sijaitsevan Alajoki-Peuralinnan tuulipuiston neljäntoista voimalan teho on noin 90 megawattia ja ne tuottavat vuosittain sähköä noin 250 000 megawattituntia. Alajoki-Peuralinnan tuulipuiston rakentaminen alkoi vuonna 2021.

– Tuulivoima on tärkeä osa energiamurrosta kohti kestävämpiä energialähteitä. Näiden hankkeiden myötä Alva lisää uusiutuvan energian tarjontaansa ja tukee samalla Suomen ilmastotavoitteiden saavuttamista. Olemme yhtiönä sitoutuneet kestävän energiantuotannon kasvattamiseen, joka hyödyttää niin ympäristöä kuin paikallisia yhteisöjäkin, sanoo Alva-yhtiöt Oy:n toimitusjohtaja Tuomo Kantola.

– Hankkeiden toteutus viivästyi mm. COVID-pandemian ja Venäjän hyökkäyssodan seurausten sekä Hitachin Vaasan muuntajatehtaan tulipalon johdosta, joten haasteita riitti. Nyt molemmat projektit on saatu kunnialla maaliin, mistä kiitos kaikille projekteissa mukana olleille osapuolille, kertoo Suomen Hyötytuulen rakennuttamishankkeista vastaava johtaja Harri Suutari.

 

Suomen Hyötytuuli Oy on kotimainen uusiutuvan energian tuotantoyhtiö, jolle vakaan omistuspohjan luovat kahdeksan suomalaista kaupunkienergiayhtiötä. Kehitämme tuulipuistohankkeita, suunnittelemme ja rakennutamme niitä sekä huolehdimme tuulivoiman tuotannosta yhdessä kumppaniemme kanssa. Suomen Hyötytuulella on tuotannossa yhdeksän tuulipuistoa Satakunnassa ja Pohjanmaalla. Lisäksi yhtiöllä on rakenteilla yhtiön toistaiseksi suurin hanke, 38 voimalasta koostuva Siikajoen tuulipuisto Pohjanmaalla.

 

Video- ja kuvamateriaalia Oosinselän tuulipuistosta

Video- ja kuvamateriaalia Alajoki-Peuralinnan tuulipuistosta

 

Lisätiedot:

Suomen Hyötytuuli Oy
 
Toimitusjohtaja Toni Sulameri, p. 050 5249 609, toni.sulameri@hyotytuuli.fi

Tuotantojohtaja Leena Hacklin, p. 044 7012 182, leena.hacklin@hyotytuuli.fi

Projektijohtaja Harri Suutari, p. 040 0633 597, harri.suutari@hyotytuuli.fi

Alva-yhtiöt Oy

Tuotantojohtaja Alex Schreckenbach, p. 050 9110575, alex.schreckenbach@alva.fi