Kesän aikana Alvalla työskenteli joukko kesätyöntekijöitä, jotka saivat arvokasta käytännön kokemusta ja selkeyttivät urasuunnitelmiaan. Samalla he rikastuttivat yritystä tuomalla mukanaan uusia ajatuksia ja energiaa – molemminpuolinen hyöty oli taattu!

Alva oli myös mukana energiayhtiöiden yhteisessä somekampanjassa Kesätöissä energia-alalla (#energiakesä). Kampanjan tavoitteena oli nostaa tietoisuutta energia-alasta työnantajana kesätyökokemuksia jakamalla.

Alvan kesää rikastutti lähes 20 kesätyöntekijää. Jarnon, Sannin, Helmin, Jeren ja Nooran kertomusten kautta pääsemme kurkistamaan, kuinka monipuolisia tehtäviä Alvalla voikaan tehdä – aina sähköautomaatiosta ja vedenkäsittelystä suunnitteluprojekteihin ja vastuullisuusteemoihin saakka.

Jarno opiskelee ensimmäistä vuotta sähköinsinööriksi Jyväskylän ammattikorkeakoulussa ja työskenteli kesän ajan Alvalla sähköautomaatiokunnossapidon insinööriharjoittelijana. Hän pääsi tutustumaan kaupungin molempiin voimalaitoksiin sekä eri lämpölaitoksiin. Työtehtävät vaihtelivat laajasti asentamisesta dokumentointiin, ja erityisen kiinnostavaksi Jarno koki laitosten kiertämisen ja sähkölaitteiden dokumentoinnin viranomaisten vaatimusten mukaan. Hänen mukaansa kesätyö oli hyödyllinen opintojen kannalta, sillä hän sai käytännön kokemusta muuntajista ja voimalaitoksista. Lisäksi harjoittelu auttoi häntä vahvistamaan valinnan sähkö- ja automaatioinsinöörin uran välillä.

Sanni, toisen vuoden energia- ja ympäristötekniikan aikuisopiskelija, työskenteli Alvalla verkkopalvelutiimissä. Hän viihtyi toimistotehtävissä, joissa päivät täyttyivät sähkön kulutusmittauslukemien tarkistamisesta ja erilaisten järjestelmien käytöstä. Sanni piti erityisesti siitä, että sai tehdä töitä asioiden parissa, joihin oli jo opintojensa aikana tutustunut. Sähköntuotannon ja sähkömarkkinoiden taustatyöt tulivat tutuiksi käytännön kautta.

Lisäksi Sannia kiinnostivat vastuullisuusteemat, ja hän pääsi perehtymään siihen, miten Alvalla huomioidaan vastuullisuus kaukolämmön ja sähkön tuotannossa. Joustava työaika, modernit toimitilat ja etätyömahdollisuus tekivät työskentelystä miellyttävää.

Helmi opiskelee energia- ja ympäristötekniikan insinööriksi ja työskenteli kesän ajan Alvan kaukolämpötiimissä. Hän sai kattavan perehdytyksen työtehtäviinsä, jotka vaihtelivat aina saneerauskohteiden suunnittelusta kaukolämpökaivojen kuvien päivittämiseen. Lisäksi Helmi pääsi osallistumaan esimerkiksi kytkentäkaavioiden suunnitteluun ja lämpökatkojen käyttökarttojen tekemiseen. Toimistotyö sai kaivattua vaihtelua tarkastus- ja katselmuskäynneillä. Helmi arvosti erityisesti avuliaita työkavereita ja rentoa ilmapiiriä, mikä teki kesästä erityisen mieleenpainuvan. Kesätyö herätti hänessä kiinnostuksen infrasuunnittelua kohtaan ja antoi suunnan tulevalle uralle, minkä hän aikoo hyödyntää aloittaessaan opinnäytetyön kirjoittamisen.

Jere, energia- ja ympäristötekniikan opiskelija, työskenteli kesän ajan Alvalla vedentuotannon parissa. Hänen kesänsä teemana oli siis vesi – elämän eliksiiri. Jere pääsi syventymään vedentuotannon prosessiin, jossa raakavesi tuotetaan laadukkaaksi talousvedeksi. Jere sai mahdollisuuden osallistua monipuolisiin työtehtäviin, joita kesän alussa ei osannut edes kuvitella. Työn vaihtelevuus piti kesätyön mielenkiintoisena, ja työyhteisö jakoi osaamistaan runsaasti. Jere koki, että kesän aikana saatu tieto ja taito olivat arvokkaita tulevaa uraa ajatellen. Positiivinen ja vastaanottavainen työilmapiiri vaikutti myös suurelta osin kesän mutkattomaan sujumiseen, ja nyt Jere on valmiina viimeistelemään opintonsa ja saavuttamaan insinöörin tutkinnon.

Noora opiskelee rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinööriksi ja valmistuu jouluna. Kesän hän työskenteli Alvan sijaintipalveluissa, ja hänen kiinnostuksenkohteensa energia-alalla liittyvät verkostojen rakennuttamiseen ja suunnitteluun, voimalaitosten suunnitteluun sekä bioenergiaan. Opinnoistaan hän sai hyötyä erityisesti uusien ohjelmien käytössä ja suunnitelmien hahmottamisessa. Noora koki, että aiemmissa harjoitteluissa oppimansa asiat olivat olleet arvokkaita kesätyössä. Työt lähtivät ripeästi käyntiin, ja hän viihtyi hyvin työkavereiden ja mielekkäiden tehtävien parissa. Perehdytys sujui erinomaisesti, ja Noora pääsi osallistumaan myös moniin koulutuksiin kesän aikana.


Alva kiittää kaikkia kesätyöntekijöitään ja toivottaa heille menestystä jatkoon!